NIEUWS

Andrew opent fotostudio in Kampala

Op 02 02 2020 opent Andrew een foto studio in Kampala samen met 3 collega’s die bij hem in dienst komen. Investeerders uit Nederland zorgden voor het benodigde startkapitaal.

Andrew zal op 2 februari a.s. starten in zijn nieuwe zaak “Photo hub Uganda” in de hoofdstad van Oeganda: Kampala . Samen met Douglas, (specialist in reportages), Gilbert (specialist in portretfotografie)  en Alex (schoolfotograaf), waagt hij als eerste deelnemer aan onze Citss-projecten de stap naar het ondernemerschap.

Met enige hulp van Citss heeft Andrew Citss een ondernemingsplan geschreven als ondersteuning van zijn zoektocht naar beginkapitaal.

Met zijn uitstekende fotografie, zijn plan en zijn goede collega’s heeft hij investeerders overtuigd. Zo werd het mogelijk een pand in Kampala te huren en te verbouwen. Er staat nu een unieke rondwand  met ook een ronde verticale hoek wat nieuw is voor Kampala. Moderne belichtingstechniek is geïnstalleerd. En alles fris in de verf. Het is een droomstudio geworden.

Via de sociale media met hulp van 3 prominente Oegandese personen waaronder popsterren en een politicus is veel reclame gemaakt.Verschillende opdrachten zijn al binnen.

Wij wensen Andrew, Douglas, Gilbert en Alex veel succes met hun nieuwe zaak! Photohub Uganda !!

zie: www.photohub.ug

Andrew in vluchtelingenkamp Bidi Bidi

Andrew maakte onlangs beelden van UNHCR kamp Bidi Bidi, waar 300.000 Zuid-Soedanese vluchtelingen verblijven. Hij wist de verveling van de kinderen treffend in beeld te brengen.

Lees meer...

Vier nieuwe fotografen opleiden

Op 13 okober vertrekken we naar Kampala om vier nieuwe fotografen op te leiden. Drie intensieve dagen gaan we aan de slag met onze jonge fotografen en we trekken een kleine week met de camera door Oeganda, waarbij we ook wild life spotten, wellicht gorilla’s.
Neem voor meer informatie contact op met Bart Nijs,
tel. 0031 6 - 53.36.91.75

Lees meer...

Vierdaagse actie in Overasselt

Het is vrijdag. De laatste dag van de roemruchte Nijmeegse Vierdaagse. Nog 30 kilometer te gaan naar de Via Gladiola. De zon komt op. Je passeert het eerste dorp en bent bijna bij je eerste koffie, mét uitzicht op de Maas. 
Bekijk de filmimpressie !

Lees meer...

Andrew wint 2e prijs Konrad Adenauer Stichting

In 2017 wist Andrew al de Award ‘Uganda’s Photographer of the Year’ binnen te slepen, net als de 2e prijs in de categorie portretfotografie. Onlangs behaalde hij de 2e prijs in een Duitse fotowedstrijd, uitgeschreven door de Konrad Adenauer Stichting. Deze keer met de foto ‘Hope in the Future’.

Lees meer...
Privacy Statement